Strategi


Min strategi går ut på att bygga en s.k. "bombmatta" som genererar löpande intäkter i form av aktieutdelningar med för närvarande elva olika innehav. Jag köper främst amerikanska bolag (detta då de vanligtvis delar ut en gång i kvartalet jämfört med t.ex. svenska bolag som oftast bara delar ut en gång om året). Dessutom hävdar jag att inget annat land i världen erbjuder så bra och välskötta bolag som den amerikanska börsen.

Jag satsar på stora och trygga bolag som har en bra historik; gärna s.k. "utdelningsaristokrater" eller motsvarande. Jag köper det bolag som rankas bäst enligt mitt rankingsystem (en gång i månaden) och behåller det så länge utdelningen inte står still (eller än värre, sänks). Detta för att få ett så jämnt inköpsflöde som möjligt och för att koppla bort känslorna vid köp och sälj. Jag gör dock en ordentlig genomgång av bolagen fyra gånger om året.

Jag bryr mig framför allt om den långsiktiga utvecklingen av mina innehav. Men det är också viktigt att jag köper till rimligt pris. För att ta fram bra bolag till bra priser rankar jag bolagen baserat på en kombination av ett bolags return on invested capital (ROIC) och ett bolags earnings yield (EY). Jag vill också att min årstakt ökar från kvartal till kvartal. Därför är det av stor vikt att bolagen jag investerar i även har en god omsättnings-, vinst- och utdelningstillväxt.

Jag har delat in mina potentiella inköp i fem olika block beroende på när i månaden bolagen delar ut (Block 1 = 1:a-6:e i månaden, Block 2 = 7:e-12:e i månaden, Block 3 = 13:e-18:e i månaden, Block 4 = 19:e-24:e i månaden, Block 5 = 25:e-31:a). Ett av mina mål är att försöka sprida ut utdelningarna så jämnt fördelat över de olika blocken (och månaderna) som möjligt.

Min långsiktiga vision är att kunna leva på passiv inkomst i form av aktieutdelningar. Med andra ord; att ta mig ur "ekorrhjulet".


1 kommentar:

  1. Trevlig strategi, men har du funderat på att titta på andra mer högavkastande aktier för att boosta din rätt så, missförstå mig rätt, ûbersäkra strategi. skulle vara kul och se dina block på Kanadensiska högutdelare :) slänger själv bara in 4' per månad och har växlat från högavkastande (C-aktier) till olika BDC:er (B-aktier), målet är att nå dina avkastare (A-aktier) med den samlade utdelningen från aktier med högre avkastning och minimalt tillförande av extra kapital. I dagsläget är avkastningen ca 4´ per månad, således 8´ i investering per månad...

    SvaraRadera