Ranking


 1. HP (HPQ)
 2. Lockheed Martin (LMT)
 3. Best Buy (BBY)
 4. AbbVie (ABBV)
 5. T.Rowe Price Group (TROW)
 6. Home Depot (HD)
 7. Amgen (AMGN)
 8. Allstate Corp (ALL)
 9. Northrop Grumman (NOC)
 10. Lowe's Companies (LOW)
 11. Texas Instruments (TXN)
 12. Procter & Gamble (PG)
 13. Illinois Tool Works (ITW)
 14. General Dynamics (GD)
 15. Johnson & Johnson (JNJ)
 16. Fastenal (FAST)
 17. Kimberly Clark (KMB)
 18. Pepsi (PEP)
 19. Cincinnati Financial (CINF)
 20. Hormel Foods (HRL)

OBS! Rankingsystemet bygger på de bolag jag är mest intresserad av att investera i för tillfället och som möter mina kriterier på bästa sätt. Den 24:e i varje månad gör jag en ny analys, som presenteras cirka en vecka senare.

10 kommentarer:

 1. Hur ofta uppdaterar du denna listan?
  De senaste köpen är inte på topplistan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppdaterar en gång i månaden.
   Bolagen som byttes ut den 31 mars byttes bara ut från min rankinglista (denna översyn gör jag en gång i kvartalet).
   Mitt senaste inköp hittar du under rubriken "inköp”.

   Radera
 2. Hej, jätte intressant blogg! En utdelningsstrategi med en twist, lite annorlunda bolag. Har du möjligtvis chansen och ranka "Nextera energi Inc"? Skulle vara kul och höra sin åsikt.
  /Robin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Robin! Tack för att du läser min blogg. Det uppskattas.
   Gällande NextEra Energy så är det ett bolag som jag bevakat under en längre tid. Det är även mycket möjligt att jag kommer att ta med den på min rankinglista inom kort.
   Bolaget har ett marknadsvärde om cirka 81 miljarder dollar och har höjt sin utdelning de senaste 24 åren. Bolaget möter även mina kriterier gällande stabil omsättnings- och vinsttillväxt.
   Bolaget skulle hamna någonstans på plats 38 eller 39 om jag hade rankat den idag.

   Radera
 3. Cardinal health ligger rätt högt upp på din lista. Men jag ser att de har -2,09 på vinst per aktier, eller ser jag fel?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Korrekt noterat. Cardinal Health har sjunkit ganska kraftigt på min rankinglista sedan förra gången jag uppdaterade. Dock baserar jag min rankinglista på två variabler; "Return on invested capital (ROIC)" och "Earnings yield (EY)", vilket jämnar ut en eventuell upp- eller nedgång något baserat på förändringar i en av dessa två variabler.

   Radera
 4. Mycket intressant. Varför har du inga Reits?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har t.ex. haft Realty Income (O) och LTC Properties (LTC) på min rankinglista tidigare. Men bolagen (eller Reits överlag) passar inte riktigt in på de enkla kriterier jag ställer på ett bolag. Likaså banker, oljebolag, cykliska bolag m.m. Men jag låser mig inte till någonting och skulle kunna ändra mig i framtiden. Det viktigaste för mig är att bara investera i riktigt bra bolag.

   Radera
 5. Kul att Lockheed Martin börjat klättra på listan! Hur gör du med de innehav som trillar ner från Top 12, har du kvar dem eller säljer du av och allokerar om i toppen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej En Passiv Inkomst!

   Ja. Lockheed Martins utveckling har, likt Boeings, varit över förväntan. Mycket p.g.a. att USA satsat hårt på sitt försvar de senaste åren.

   Din fråga är intressant. Har själv funderat på hur jag ska göra gällande allokering av kapital. Men kommit fram till att jag INTE säljer av innehav som hamnar utanför topp 12.

   Den enda anledningen till att jag skulle sälja av ett innehav är om utdelningen står still (eller än värre sänks).

   Dock vill jag att mina s.k. "generaler" (ett uttryck Buffett använder för sina kärninnehav) står för 80 % av min totala portfölj.

   Radera