tisdag 4 februari 2020

Utdelningshöjning - 3M (MMM)


Idag meddelade styrelsen för 3M (MMM) att de höjer kvartalsutdelningen från 1,44 dollar per aktie till 1,47 dollar per aktie. Detta representerar en höjning på 2,08 % på årsbasis.

Avstämningsdag är den 14 februari 2020 och utbetalningen sker den 12 mars 2020 (för de som bor i Sverige kommer utdelningen några dagar senare, vilken även är ålagd med utländsk källskatt).

Detta var 62:e året i rad som 3M (MMM) höjde sin utdelning.

Tyvärr äger jag inga aktier i detta fina bolag ännu. Men bolaget finns med i min rankinglista och jag kommer definitivt att investera i 3M (MMM) i framtiden.


Vad tycker du om 3M (MMM)? Lämna gärna en kommentar.

2 kommentarer:

 1. 3M finns med i min portfölj, jag började köpa in den i höstas och har kommit upp i en summa som jag är nöjd med för tillfället.

  Jag kikade under fliken med din portfölj och såg att du äger 6 aktier i 3M, har du ägt de innan och sålt? Hur kom det sig att du sålde isåfall?

  Mvh, Frilans

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Frilansportföljen! Nej, jag har inte ägt dem tidigare. Men tycker att de är på en attraktiv nivå idag. Det enda som var lite trist var deras senaste utdelningshöjning. 62 utdelningshöjningar i rad imponerar dock stort!

   Radera