tisdag 3 december 2019

Utdelningshöjning - Mastercard (MA)


Idag meddelade styrelsen för Mastercard (MA) att de höjer kvartalsutdelningen från 0,33 dollar per aktie till 0,40 dollar per aktie. Detta representerar en höjning på 21,21 % på årsbasis.

Avstämningsdag är den 9 januari 2020 och utbetalningen sker den 7 februari 2020 (för de som bor i Sverige kommer utdelningen några dagar senare, vilken även är ålagd med utländsk källskatt).

Detta var 9:e året i rad som Mastercard (MA) höjde sin utdelning.

Tyvärr äger jag inga aktier i detta fina bolag ännu. Men bolaget finns med i min rankinglista och jag kommer definitivt att investera i Mastercard (MA) i framtiden.


Vad tycker du om Mastercard (MA)? Lämna gärna en kommentar.

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag undrar lite hur du ser på utdelningsaktier? Mastercard delar visst ut utdelning, men är det inte lite för låg yield för att ha den i utdelningsportföljen? De höjer verkligen i stora steg, men de tar långt tid jämfört med om du tar nån aktie som har högre yield, säg bara 2-4%. Eller säg MMM eller MO? Hur ser du på detta? Tacksam för utförligt svar :-)
  Robin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker både Mastercard (och Visa) är två fantastiska bolag med en otrolig vallgrav (moat). Problemet med dem, är som du säger, att yielden för närvarande är alldeles för låg för att ett köpläge, så som jag ser det. Därför är det nog bättre att invänta ett bättre köptillfälle (som faktiskt har funnits tidigare, t.ex. runt finanskrisen 2008). Både MMM och MO är bolag som haft lite svackor på sistone, men som också är formidabla bolag.

   Radera