torsdag 23 maj 2019

Uppdaterad rankinglista


Den 23:e maj uppdaterade jag min rankinglista.

Rankinglistan består av de 60 bolag, som enligt mig, är de bästa bolagen att investera i just nu för att långsiktigt bidra till en rullande totalavkastning om minst 14,87 % per år, samt utdelning varje vecka (vilket är två delmål jag har).

Jag rankar bolagen enligt Joel Greenblatts "The Magic Formula", där stor vikt läggs på ett bolags return on invested capital (ROIC) och earnings yield (EY). Med andra ord; bra bolag till bra priser.

Jag köper sedan det bolag jag äger minst av bland mina topp tolv rankade bolag (detta då jag starkt tror på "Paretoprincipen").

Dock måste minst 80 % av min portfölj bestå av mina s.k. "generaler", vilket kan innebära att jag väljer att investera i någon av dessa istället.


De bolag som rankar bäst idag enligt mina enkla kriterier är:
 1. Best Buy (BBY)
 2. T.Rowe Price Group (TROW)
 3. AbbVie (ABBV)
 4. Lockheed Martin (LMT)
 5. Home Depot (HD)
 6. Celanese (CE)
 7. Texas Instruments (TXN)
 8. Apple (AAPL)
 9. Amgen (AMGN)
 10. Boeing (BA)
 11. UPS (UPS)
 12. Ross Stores (ROST)

Imorgon kommer jag att köpa aktier i ett av ovanstående bolag. Bolaget i fet stil är bolaget jag äger minst av just nu.

Det finns även fem "generaler" bland mina topp tolv rankade bolag. Dessa är: Lockheed Martin (LMT), Home Depot (HD), Apple (AAPL), Boeing (BA) och UPS (UPS).


Vilket bolag tycker du och varför? Lämna gärna en kommentar.

2 kommentarer:

 1. Abbvie har säkert störst pontential kortsiktigt då hela läkemedelssektorn gått svagt i år men jag börjar själv bli sugen på apple vid dessa nivåer, går den under 170 kommer jag definitivt köpa mer. Celanese är nog inte så dum heller.. /Matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anledning till varför det till syvende och sist blev AbbVie och inte Apple var p.g.a. dess låga värdering, dess höga direktavkastning samt höga utdelningstillväxt. Däremot tror jag inte man kan gå fel med Apple (långsiktigt) på dessa nivåer heller.

   Radera