tisdag 19 februari 2019

Utdelningshöjning - Waste Management (WM)


Idag meddelade styrelsen för Waste Management (WM) att de höjer kvartalsutdelningen från 0,4650 dollar per aktie till 0,5125 dollar per aktie. Detta representerar en höjning på 10,22 % på årsbasis.

Avstämningsdag är den 8 mars 2019 och utbetalningen sker den 22 mars 2019 (för de som bor i Sverige kommer utdelningen några dagar senare, vilken även är ålagd med utländsk källskatt).

Detta var 16:e året i rad som Waste Management (WM) höjde sin utdelning.

Tyvärr äger jag inga aktier i detta fina bolag ännu. Men bolaget finns med i min rankinglista och jag kommer definitivt att investera i Waste Management (WM) i framtiden.


Vad tycker du om Waste Management (WM)? Lämna gärna en kommentar.

2 kommentarer:

  1. Äger WM sedan flera år och det känns som en trygg aktie att ha i portföljen. Det som oroar mig just nu är den svaga kronan. Har själv halva portföljen i USD och har nu valt att sälja av delar av innehav i USD pga av den värdelösa kronan. Hur tänker du kring din portfölj om kronan stärks på några års sikt? Jag upplever det som den största risken just nu. Tack för en bra blogg! mvh Matte

    SvaraRadera
  2. Hej Matte! Jag fokuserar inte så mycket på valutan (eller växlingsavgifter för den delen heller). Kanske borde jag göra det? Jag resonerar som så att, eftersom jag gör köp en gång i månaden, får jag ett snittvärde under en längre tid.

    SvaraRadera