tisdag 4 december 2018

Utdelningshöjning - Mastercard (MA)


Idag meddelade styrelsen för Mastercard (MA) att de höjer kvartalsutdelningen från 0,25 dollar per aktie till 0,33 dollar per aktie. Detta representerar en höjning på 32,00 % på årsbasis.

Avstämningsdag är den 9 januari 2019 och utbetalningen sker den 8 februari 2019 (för de som bor i Sverige kommer utdelningen några dagar senare, vilken även är ålagd med utländsk källskatt).

Detta var 8:e året i rad som Mastercard (MA) höjde sin utdelning.

Tyvärr äger jag inga aktier i detta fina bolag ännu. Men bolaget finns med i min rankinglista och jag kommer definitivt att investera i Mastercard (MA) i framtiden.


Vad tycker du om Mastercard (MA)? Lämna gärna en kommentar.

2 kommentarer:

 1. Hej och kul att hitta någon som är så fokuserad mot amerikanska aktier. Har själv en del dem på din lista i min portfölj: TROW, AAPL, HD (även HOG!), BA, MA, JNJ, MSFT. Har haft 3M, RTN och HON men avvecklade dessa i våras pga svag utveckling. Att ha med något av kredikortsföretagen (Visa, Mastercard) i portföljen är bra då dessa förutom att ha nästan monopolsituation även är lönsamma, relativt konjunturokänsliga och bidrar till diversifieringen av portföljen. Sedan att MA höjer sin utdelning är bara en extra bonus. Givetvis finns framväxande konkurrens från företag som iZettle, Square (SQ) och liknande men med tanke på markandens storlek lär de inte påverka de stora jättarna inom överskådlig tid.

  För att snabbt ha koll på mina aktier använder jag appen från Yahoo Finance där det går att göra egna börslistor. Både på hemsidan och i app:en finns info om ranking av aktierna. Just nu får MA övervägande betygen "buy" och "strong buy". I och för sig ska man inte stirra sig blind på enbart betyg utan att sätta sig in i företagets siffror men betygen kan vara till hjälp vid en första gallring. Köper sällan aktier som inte får något dessa två betyg.

  Lycka till med dina fortsatta investeringar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Bilmek! Tack för kommentarerna och för att du uppskattar min blogg. Jag gillar både Visa och Mastercard, som båda är dominanta företag inom sitt område. De höjer dessutom sin utdelning ofta tvåsiffrigt när det väl är dags. Tyvärr känner jag att de dock, just nu iaf, är i det dyraste laget. Men hade jag hoppat på tåget under finanskrisen så hade jag varit väldigt nöjd idag,

   Yahoo Finance har jag inte tittat på så mycket tidigare. Men känns som det kan vara ett intressant verktyg för mig för ännu bättre analyser. Tackar för tipset.

   Gott nytt år och god fortsättning!

   Radera