torsdag 20 december 2018

Uppdaterad rankinglista


Den 20:e december uppdaterade jag min rankinglista.

Rankinglistan består av de 60 bolag, som enligt mig, är de bästa bolagen att investera i just nu för att långsiktigt bidra till en rullande totalavkastning om minst 14,87 % per år, samt utdelning varje vecka (vilket är två delmål jag har).

Jag rankar bolagen enligt Joel Greenblatts "The Magic Formula", där stor vikt läggs på ett bolags return on invested capital (ROIC) och earnings yield (EY). Med andra ord; bra bolag till bra priser.

Jag köper sedan det bolag jag äger minst av bland mina topp tolv rankade bolag (detta då jag starkt tror på "Paretoprincipen").


De bolag som rankar bäst idag enligt mina enkla kriterier är:
 1. Altria (MO)
 2. T.Rowe Price Group (TROW)
 3. Best Buy (BBY)
 4. AbbVie (ABBV)
 5. UPS (UPS)
 6. Apple (AAPL)
 7. TJX Companies (TJX)
 8. Home Depot (HD)
 9. Ross Stores (ROST)
 10. Boeing (BA)
 11. Texas Instruments (TXN)
 12. S&P Global (SPGI)

Imorgon kommer jag att köpa aktier i ett av ovanstående bolag. Bolaget i fet stil är bolaget jag äger minst av och som det lutar åt just nu.

Vilket bolag tycker du och varför? Lämna gärna en kommentar.

2 kommentarer:

 1. Dåligt inspelad på TJX, men de ser väldigt populära ut när man gräver lite. För min del blev det Apple idag, till slut - jag har dragit ut på det i några år. :)

  Uppskattar som vanligt din rankinglista!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej En Passiv Inkomst! Tack för uppskattningen. TJX är en stor detaljhandelskedja i USA och rankar faktiskt som en av de största bolagen sett till omsättning (finns med på Fortune 500-listan). Apple är ett mycket bra köp på dessa nivåer. Skulle inte förvåna mig om Herr Buffett också gjort en hel del stora inköp nu.

   Radera