tisdag 9 oktober 2018

Utdelningshöjning - A.O. Smith (AOS)


Idag meddelade styrelsen för A.O. Smith (AOS) att de höjer kvartalsutdelningen från 0,18 dollar per aktie till 0,22 dollar per aktie. Detta representerar en höjning på 22,22 % på årsbasis.

Avstämningsdag är den 30 oktober 2018 och utbetalningen sker den 15 november 2018 (för de som bor i Sverige kommer utdelningen några dagar senare, vilken även är ålagd med utländsk källskatt).

Detta var 26:e året i rad som A.O. Smith (AOS) höjde sin utdelning.

Tyvärr äger jag inga aktier i detta fina bolag ännu. Men bolaget finns med i min rankinglista och jag kommer definitivt att investera i A.O. Smith (AOS) i framtiden.

Vad tycker du om A.O. Smith (AOS)? Lämna gärna en kommentar.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Mycket fina rapporteringar du gör, tack!
  Du skulle inte vilja skriva lite mer om företagen?
  Tex vad de gör och varför du tycker de är bra. Det skulle vara värdefullt.
  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym"
   Tack för de fina orden.
   Anledning till varför jag inte skriver om bolagen är helt enkelt p.g.a. tidsbrist. Dock försöker jag alltid svara så gott (och informativt) jag kan i kommentarfälten.
   I framtiden kanske jag väljer ett annorlunda upplägg på min blogg. Men just nu använder jag den mest för dokumentation för egen del samt för att få en struktur i mina investeringar (som en form av dagbok kan man säga).
   När det gäller A.O. Smith så är det ett ledande amerikanskt bolag som tillverkar värmesystem och ångpannor i fler än 60 länder världen över. Förutom USA är deras största marknad just nu Kina. De har höjt utdelningen 26 år i rad och möter många av de kriterier jag ställt upp. Dock äger jag inga aktier ännu då de varit högt värderade under en längre tid.

   Radera
 2. Ok, det är förståeligt, tid är ju det värdefullaste vi har.
  Tack för svar.
  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ju mer pengar jag investerar desto mer tid blir det till att skriva! :-)

   Radera