söndag 24 juni 2018

Uppdaterad rankinglista


Den 22:e juni uppdaterade jag min rankinglista.

Rankinglistan består av de 60 bolag, som enligt mig, är de bästa bolagen att investera i just nu för att långsiktigt bidra till en rullande totalavkastning om minst 14,87 % per år, samt utdelning varje vecka (vilket är två delmål jag har).

Jag rankar bolagen enligt Joel Greenblatts "The Magic Formula", där stor vikt läggs på ett bolags return on invested capital (ROIC) och earnings yield (EY). Med andra ord; bra bolag till bra priser.

Jag köper sedan det bolag jag äger minst av bland mina topp tolv rankade bolag (detta då jag starkt tror på "Paretoprincipen").


De bolag som rankar bäst idag enligt mina enkla kriterier är:
 1. Altria (MO)
 2. TJX Companies (TJX)
 3. Ross Stores (ROST)
 4. UPS (UPS)
 5. Apple (AAPL)
 6. AbbVie (ABBV)
 7. T.Rowe Price Group (TROW)
 8. Walt Disney (DIS)
 9. General Mills (GIS)
 10. Boeing (BA)
 11. Cardinal Health (CAH)
 12. General Dynamics (GD)

Imorgon kommer jag att köpa aktier i ett av ovanstående bolag. Bolaget i fet stil är bolaget jag äger minst av och som det lutar åt just nu.

Vilket bolag tycker du och varför? Lämna gärna en kommentar.2 kommentarer:

 1. Tjena. Gillar det flesta av bolagen du räknat upp. Dock är jag tveksam till CAH. BA och GD har god framtidsprognos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cardinal Health har haft en hel del svårigheter på sistone. Men utdelningstrenden är inget att nysa åt. Boeing är en personlig favorit och kanske det bolag som gjort bäst ifrån sig de senaste åren. Svårt för något annat bolag att konkurrera med egentligen (det är i princip bara Airbus). General Dynamics är en stabil utdelningsaristokrat.

   Radera