onsdag 9 maj 2018

Utdelningshöjning - Cardinal Health (CAH)


Idag meddelade styrelsen för Cardinal Health (CAH) att de höjer kvartalsutdelningen från 0,4624 dollar per aktie till 0,4763 dollar per aktie. Detta representerar en höjning på 3,01 % på årsbasis.

Avstämningsdag är den 2 juli 2018 och utbetalningen sker den 15 juli 2018 (för de som bor i Sverige kommer utdelningen några dagar senare, vilken även är ålagd med utländsk källskatt).

Detta var 22:a året i rad som Cardinal Health (CAH) höjde sin utdelning.

I och med höjningen ökade min årstakt med 19,11 kr.


Vad tycker du om Cardinal Health (CAH)? Lämna gärna en kommentar.


4 kommentarer:

 1. Skakig kursutveckling senaste året. Har du gjort ngn analys av företaget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 2. Cardinal Health (CAH) har haft problem med lagerkostnader på senare tid, vilket påverkat deras resultat negativt. Kan de få bukt på dessa problem ser jag ingen anledning till oro. De har trots allt höjt utdelningen 22 år i följd och är väldigt ägarvänliga. Direktavkastning om 3,52 % just nu är helt ok. Kursen är dessutom upp 5,16 % idag.

  SvaraRadera
 3. Utdelningsandel på 50%, så utdelningen och kommande höjningar känns trygg. Stark dollar gör det alltid motigt att köpa amerikanska aktier, och den dåliga kvartalsrapporten tror jag kommer hålla nere kursen ett tag. Men det verkar vara ett bra långsiktigt köp. Ska kolla lite närmare i sommar

  SvaraRadera