torsdag 24 maj 2018

Uppdaterad rankinglista


Den 24:e maj uppdaterade jag min rankinglista.

Rankinglistan består av de 60 bolag, som enligt mig, är de bästa bolagen att investera i just nu för att långsiktigt bidra till en rullande totalavkastning om minst 14,87 % per år, samt utdelning varje vecka (vilket är två delmål jag har).

Jag rankar bolagen enligt Joel Greenblatts "The Magic Formula", där stor vikt läggs på ett bolags return on invested capital (ROIC) och earnings yield (EY). Med andra ord; bra bolag till bra priser.

Jag köper sedan det bolag jag äger minst av bland mina topp tolv rankade bolag (detta då jag starkt tror på "Paretoprincipen").


De bolag som rankar bäst idag enligt mina enkla kriterier är:
 1. Altria (MO)
 2. McKesson (MCK)
 3. Colgate Palmolive (CL)
 4. TJX Companies (TJX)
 5. T.Rowe Price Group (TROW)
 6. Walt Disney (DIS)
 7. Apple (AAPL)
 8. Ross Stores (ROST)
 9. General Mills (GIS)
 10. Cardinal Health (CAH)
 11. Clorox (CLX)
 12. Starbucks (SBUX)

Imorgon kommer jag att köpa aktier i ett av ovanstående bolag. Bolaget i fet stil är bolaget jag äger minst av och som det lutar åt just nu.

Vilket bolag tycker du och varför? Lämna gärna en kommentar.


2 kommentarer:

 1. Hej, kul med dina listor! Ger lite inspiration när man inte hinner gå igenom allt själv. Thanx! Håller med om en stor del av dina men har även KraftHeinz och Jönsson & Jönsson med i min just nu. Sen ett antal REITs. Hälsningar T. Http://toscananext.blogspot.se

  SvaraRadera
 2. Hej! Ja. Det har tagit några år av inlärning och felbeslut. Men nu känner jag mig bekväm med min modell, som hjälper mig koppla bort känslor vid köp- och säljbeslut. Du har en intressant portfölj.

  SvaraRadera