torsdag 26 april 2018

Utdelningshöjning - W.W. Grainger (GWW)


Idag meddelade styrelsen för W.W. Grainger (GWW) att de höjer kvartalsutdelningen från 1,28 dollar per aktie till 1,36 dollar per aktie. Detta representerar en höjning på 6,75 % på årsbasis.

Avstämningsdag är den 14 maj 2018 och utbetalningen sker den 1 juni 2018 (för de som bor i Sverige kommer utdelningen några dagar senare, vilken även är ålagd med utländsk källskatt).

Detta var 47:e året i rad som W.W. Grainger (GWW) höjde sin utdelning.

Tyvärr äger jag inga aktier i detta fina bolag ännu. Men bolaget finns med i min rankinglista och jag kommer definitivt att investera i W.W. Grainger (GWW) i framtiden.


Vad tycker du om W.W. Grainger (GWW)? Lämna gärna en kommentar.

4 kommentarer:

 1. Härligt! Utdelningshöjningar är alltid välkommet! Synd att du inte ägde några fast det finns ju så många fina bolag att äga! :)

  Med vänlig hälsning Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Jag gillar bolaget och har den bland mina 60 bolag som jag bevakar. Kommer den ner i pris finns det alla möjligheter att jag slår till inom kort.

   Radera
 2. Tjenare Bombmattan!
  Helt otroligt att ett bolag som höjt utdelningen så pass länge kan smälla iväg en utdelningshöjning på 6,75%. Själv är jag inte så insatt i det här bolaget men det verkar som att de levererar "hackar och spadar", vilket alltid är gynnsamt? :)

  SvaraRadera
 3. W.W. Grainger är en "utdelningsaristokrat" som levererat utdelningshöjningar till sina aktieägare i 47 år. De levererar industri- och säkerhetsprodukter till flera bolag runt om i världen.

  SvaraRadera