lördag 31 mars 2018

Byte av bolag - Kvartal 1 (2018)


Nu är ytterligare ett kvartal till enda. I samband med detta går jag igenom min rankinglista. Är det något bolag som inte längre möter mina enkla kriterier byter jag ut dem mot ett nytt bolag.

Detta är vad jag kommit fram till:


Bolag ut:

CVS Health (CVS)
Johnson & Johnson (JNJ)
Kimberly Clark (KMB)
Parker Hannifin (PH)


Bolag in:

Broadridge Financial Solutions (BR)
CSX (CSX)
Hasbro (HAS)
Waste Management (WM)


Vad tycker du om mina byten? Lämna gärna en kommentar.

7 kommentarer:

 1. Varför gör du byte? Om du kan motivera sälj/köp då är det lugnt. Lycka till i framtiden.

  SvaraRadera
 2. Vad är det i din modell som gör att du säljer JNJ?

  SvaraRadera
 3. Och Kimberly Clark? Varför?

  SvaraRadera
 4. Anledning till dessa byten är helt enkelt för att de inte längre möter mina enkla kriterier. T.ex. så är utdelningstillväxten på nedåtgående för samtliga bolag samtidigt som utdelningsandelen är på stigande. Gillar bolagen starkt. Men det finns andra bolag där jag tror på större tillväxt de kommande 5-10 åren, just nu. Saker och ting kan dock förändras och då får jag göra en ny bedömning, vilket jag gör kvartalsvis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man förlitar sig hårt på en modell är det viktigt att indatan är korrekt. Om vi tar JNJ som exempel så har de udda värden nu pga en engångseffekt pga skattereformen. Tar din modell sådant i beaktande?

   Radera
 5. Skattereformen i sig är svår att beräkna med då den påverkar bolagen väldigt olika. Om vi tar ett bolag som Apple t.ex, som har en hel del kapital utomlands så kanske de påverkas mer positivt än andra bolag som inte har det. Johnson & Johnson har egentligen alltid varit en favorit hos mig (som Hennes & Mauritz på Stockholmsbörsen). Men i dagsläget ligger jag lågt med investering i bolaget.

  SvaraRadera
 6. Måste tillägga att både JNJ och KMB är två favoriter hos mig. Och det var mycket svårt mentalt att byta ut dem från min lista på 60 utdelningsbolag. Men säg att de just nu rankar som bolag 61 och 62. Med tanke på att det finns över 3400 bolag på den amerikanska börsen är inte det fy skam det heller.

  SvaraRadera