tisdag 23 januari 2018

Ny försäljning


Den 23 januari 2018 sålde jag 9 aktier i Kimberly Clark (KMB).

Försäljningar är väldigt ovanliga för mig, men sker i samband med att ett av mina bolag antingen sänker sin utdelning eller låter den stå still (eller när bolaget inte längre möter mina enkla kriterier).

I detta fall valde Kimberly Clark (KMB) att bara höja sin utdelning med 3,09 %, vilket medförde att årets utdelning och tio års genomsnittlig utdelning inte längre mötte mina kriterier.

Med kapitalet jag fick över från försäljningen valde jag att investera dessa i 12 nya aktier i Hasbro (HAS). Detta då Hasbro (HAS) var det bolag jag ägde minst av bland mina top 12 rankade bolag.

Jag valde även att lyfta in CSX (CSX) i min rankinglista.


Vad tycker du om min senaste försäljning- och köpkombo? Lämna gärna en kommentar.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att det är väldigt intressant att följa din väldigt precisa strategi och det är roligt att se att du inte avviker från den. Av den anledningen tycker jag att ditt byte av aktier är helt i sin ordning.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag har märkt att om jag avviker från min strategi blir det lätt att jag kollar mitt konto dagligen för att "hitta något att göra åt portföljen". Med min nuvarande strategi (som jag avser att följa) kan jag dock lika gärna ha en robot som sköter om mina affärer. Den dagen kommer väl säkert.

      Radera