torsdag 21 december 2017

Uppdaterad rankinglista


Den 21:e december uppdaterade jag min rankinglista.

Rankinglistan består av de 60 bolag, som enligt mig, är de bästa bolagen att investera i just nu för att långsiktigt bidra till en rullande totalavkastning om minst 14,87 % per år, samt utdelning varje vecka (vilket är två delmål jag har).

Jag rankar bolagen enligt Joel Greenblatts "The Magic Formula", där stor vikt läggs på ett bolags return on invested capital (ROIC) och earnings yield (EY). Med andra ord; bra bolag till bra priser.

Jag köper sedan det bolag jag äger minst av bland mina topp tolv rankade bolag (detta då jag starkt tror på "Paretoprincipen").


De bolag som rankar bäst idag enligt mina enkla kriterier är:
 1. Gilead Sciences (GILD)
 2. McKesson (MCK)
 3. IBM (IBM)
 4. Kimberly Clark (KMB)
 5. TJX Companies (TJX)
 6. Altria (MO)
 7. Apple (AAPL)
 8. Ross Stores (ROST)
 9. Abbvie (ABBV)
 10. General Dynamics (GD)
 11. Lowe's Companies (LOW)
 12. Texas Instruments (TXN)

Imorgon kommer jag att köpa aktier i ett av ovanstående bolag. Bolaget i fet stil är bolaget jag äger minst av och som det lutar åt just nu.


Vilket bolag tycker du och varför? Lämna gärna en kommentar.

2 kommentarer:

 1. Första gången jag hittar till denna bloggen, men intressant strategi! Du har inte funderat på att lägga in vilket månad och block som företagen på ratinglistan delar ut i? Och kanske frångå principen om att köpa det som du har minst i på topp 12 ocm något bolag på säg topp 15 eller topp 20 ligger i ett block där du i dagsläget inte får utdelning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för kommentaren!

   Jag har en egen lista vid sidan om bloggen där jag har information om alla utdelningsdagar (och block), samt när det är sannolikt att nästa utdelningshöjning kommer. Att tillgängliggöra detta har jag aldrig tänkt på tidigare. Men om intresset är tillräckligt stort kanske jag gör det. Vill du ha det själv kan du alltid mejla mig, så kan du få en pdf.

   Gällande varför jag köper det bolag jag äger minst av bland mina topp tolv bolag varje månad är helt enkelt för att det ett system jag kommit fram till (och trivs med) som kopplar bort känslor vid köp. Och oftast så är ju alternativ 13, 14, 15 etc sannolikt inte de som kommer att bidra med störst värdeutveckling (jag har ibland funderat på att t.o.m. investera ännu mer fokuserat).

   Radera